Rogan Joshi ahjukana

Kogus 6-8 portsjonit

Vaja läheb

  • 5 spl toiduõli
  • 2 tk viilutatud sibulat
  • 2 tk tükeldatud sellerivart
  • 4 tk hakitud küüslauguküünt
  • 2,5 cm kooritud ja riivitud ingverit
  • 0,5 tl kurkumat (Vaata toodet)
  • 0,5 tl purustatud tšillit (Vaata toodet)
  • 1 tl purustatud vürtsköömneid (Vaata toodet)
  • 1 tl suitsutatud paprikat
  • 1 tl purustatud koriandriseemneid (Vaata toodet)
  • 2 tl garam masalat (Vaata toodet)
  • 800 ml purustatud tomateid
  • 300 ml kanapuljongit
  • ca 1,8 kg kana
  • serveerimiseks basmatiriisi (Vaata toodet)

Tee nii

  1. Kuumuta ahi 160 kraadini (ringõhu puhul 140 kraadini). Kuumuta pannil või ahjupoti põhjas oliiviõli, lisa sibul ja seller ning prae kuumal pliidil umbes 5 minutit pidevalt segades, kuni need kergelt kuldseks hakkavad muutuma. Lisa küüslauk ja ingver.

  2. Prae veel mõned minutid. Nüüd lisa vürtsid, sega läbi, prae ca 1 minut ning lisa juurde purustatud tomatid ja kanapuljong. Maitsesta korralikult soolaga.

  3. Kui kasutasid ahjupotti, lisa nüüd ka kana. Kui kasutasid panni, siis vala saadud kaste ahjupotti ja lisa kana. Kata ahjupott kaanega ja küpseta 1,5 tundi. Eemalda potilt kaas ja pintselda kananahka oliiviõliga.

  4. Küpseta veel umbes tund aega, kuni kananahk on kuldne. Aegajalt pintselda kana kastmega üle. Tõsta kana ahjupotist välja serveerimisvaagnale. Kata fooliumiga ja jäta mõneks ajaks kana fooliumi alla ootama. Vala kaste pannile ja keeda umbes 15 minutit, kuni see paksemaks keeb.

    Serveeri kana saadud kastme ja basmatiriisiga!

Lisa kommentaar

logo