Mandlikorvid rabarbrikreemiga

Kui Sul on aias veel veidi rabarberit, siis soovitan proovida neid krõbedaid mandlikorvikesi taevaliku rabarbrikreemiga. Meil kadusid need laualt hetkega ja usun, et sama võib ka teiega juhtuda!

Image

Esialgse idee selliseid korvikesi küpsetada sain Sandra Sentjurini raamatust “Magustoitudega ümber maailma”, mis sisaldab endas 80 riigile omaseid desserte, kõik lihtsad valmistada. Need korvid leidsin Rootsi peatükist. Minu rabarbrikreem on aga kohupiimaga, mitte toorjuustuga, nagu raamatus. Usun, et maitsev tuleb mõlemat moodi. Tõeliselt mõnusad krõbedad korvikesed tulevad tänu mandlijahule.

Mandlikorvid rabarberikreemiga

Vaja läheb:

*2,5dl nisujahu

*1dl mandlijahu (saad siit)

*0,5dl suhkrut

*1 suur munakollane

*50g toasooja võid

*1spl kookosõli (saad siit)

Täidiseks:

*200g rabarbereid

*0,5dl vett

*0,75dl suhkrut

*200g kohupiimakreemi (või toorjuustu)

*1tl vanilliekstrakti või 0,5 vanillikauna seemned

Tee nii:

Sega kokku jahu, mandlijahu ja suhkur. Lisa munakollane, pehme või ja kookosõli. Sõtku ühtlaseks tainaks. Kui tainas tundub veidi liiga kuiv ja ei hakka kokku, pritsi sellele vett. Kata tainas toidukilega ja tõsta vähemalt 1 h külmkappi.

Määri muffinivormid võiga. Jaota tainas 6-8 osaks ja suru vormide põhja ja äärtesse. Tõsta vormidesse paberist muffinipaber ja veidi kuivatatud herneid/ube, et põhi üles ei kerkiks. Küpseta 200C juures ca 10 minutit. Eemalda korvid õrnalt vormidest, kui need on veel soojad.

Haki rabarberid õhukesteks viiludeks (kui kasutad noori varsi, siis ei ole vaja neid koorida). Sega rabarber vee ja suhkruga ja keeda kuni rabarber on pehme. Lase jahtuda. Sega hulka kohupiim ja vanill. Tõsta kreem vähemalt tunniks külmkappi.

Serveerimiseks täida korvid kreemiga!

Image

Magusat suve soovides!

 

PS! Kui Sulle meeldis see postitus, siis liitu meie uudiskirjaga ja saad info uute postituste kohta oma mailile.

PS! Facebookis jälgib meid juba 15 800 toidusõpra. Tule ka: Umamipood.

Kommentaarid

    1. Kairi, muffinivormi võib taina sisse panna lihtsalt selleks, et see küpsedes ei kerkiks. Pärast peaks selle siis lihtsalt välja võtma, enne kui kreem sisse läheb.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

logo