Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Lambakarree harissa ja pistaatsia katte all

Kui Sinu peres süüakse aeg-ajalt lambaliha, siis siit tuleb üks idee, mida hea lambalihaga peale hakata. Lisaks maitsete suurepärasele harmooniale näeb selline roheline “rüü” roosaka liha peal minu meelest ka ilus välja, nii et tulemuseks on piduroog nii maitsemeeltele kui ka silmale!

Meil on sõber, kes kasvatab lambaid. Ja ühel ilusal päeval saatis ta meile lamba ribi, et saaksime endale lamba karreed valmistada. Ausalt, ma ei olnud ise kunagi enne lambaribi puhastanud ja pidin appi võtma sõber youtube´i. Minu meelest saab selle video järgi asja päris hästi selgeks. Igatahes võttis puhastamise protsess mul üksjagu aega, aga etterutates võin öelda, et tulemus oli pingutust igati väärt. Kui ribikondid olid puhtaks kraabitud ja karree juba karree nägu, siis nuputasin välja, mida iludusega peale hakata… tulemuseks oli kõige mahlasem ja suussulavam lambaliha, mida iial maitsnud olen, karree sai katteks harissa, hakitud pistaatsiad ja ürdid, kõrvale puljongis keedetud pärlkuskuss ja külm jogurti-harissa kaste. Proovige järgi ja ma usun, et te ei kahetse! Valmistamine käib nii:

lambakarree pärlkuskussi ja harissakastmega

Vaja läheb:

*ilusti puhastatud lambaribi (vt videot, kuidas seda teha)
*soola ja pipart
*oliiviõli
*1spl harissat
*0,5tl purustatud küüslauku
*0,5spl toasooja võid
*0,5tl sidrunimahla
*80ml hakitud pistaatsiapähkleid
*2spl panko riivsaia
*1tl kuivatatud münti
*1spl hakitud värsket peterselli

Serveerimiseks köögiviljapuljongis keedetud pärlkuskussi
Kastme jaoks maitsestamata jogurtit, soola ja harissat

Tee nii:

kuumuta ahi 200C kraadini. Tõsta lambakarree 10 minutit enne küpsetamist külmikust välja, maitsesta soola ja pipraga. Sega kokku harissa, küüslauk, pehme või ja sidrunimahl. Teises kausis sega kokku pistaatsiad, panko ja ürdid. 

Kuumuta oliiviõli pannil ja pruunista liha. Tõsta liha küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Laota harissasegu ühtlase kihina karree pealmisele pinnale. Pressi võimalikult palju pistaatsiasegu harissa peale. Tõsta pann ahju ja küpseta 18 minutit. Tõsta pann ahjust välja ja lase veel 5 minutit seista. Nüüd lõika ettevaatlikult väga terava noaga liha viiludeks nii, et iga kondi otsa jääb viil suussulavat lambaliha. Kõrvale sobib hästi puljongis keedetud (kolmevärviline) pärlkuskuss ja maitsestamata jogurti-harissa kaste, aga ka röstitud juurviljad või värske salat.
/Idee: themediterraneandish.com/

pistaatsiakattega lambakarree

 

Kuidas Sinu peres lambaliha valmistatakse? Jaga oma lemmikretsepti ka meiega. 

 

Sisukaid sügiseseid kokkamisi soovides,

 

PS! Kui Sulle meeldis see postitus, siis liitu meie uudiskirjaga ja saad info uute postituste kohta oma mailile.

PS! Facebookis jälgib meid juba üle 24 500 toidusõbra. Tule ka: Umamipood.

PS! Jälgi igat Umami maitsvat sammu ka Instagramis!

 

 

Kommentaarid

  1. Hands down, parim lambakarree retsept!
    Kõige parem tuleb kas enda kasvatatud lambalihast või kui kaubandusest hankida, siis tallest.
    Terre exotique harissa teeb selle eriti heaks, kuna on eriti rikkaliku maitsebuketiga. Mõned teised harissad veidi liiga hapukad.

  2. Olen suur lambaliha austaja ning naudin seda just sügiseti-kahjuks teised pereliikmed pole sellest huvitatud. Siin on midagi teistsugust, mida ma saan nüüd katsetada ning endale ühe hea roa lubada!
    Aitäh retsepti eest!

  3. See tundub nii maitsev ja tervislik, et peaksin ka ise retsepti proovima! Meie peres kahjuks lambaliha väga ei armastata, tavaliselt olen seda pannud potti lisaks teistele köögiviljadele. Ehk selle retseptiga läheb õnneks! Palju oleneb ka lambaliha kvaliteedist.

  4. Tavaliselt teen lambaliha punase veiniga aga siit suurepärane idee uuteks katsetusteks ! 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga