3 lihtsat, maitsvat ja tervislikku röstika retsepti kergeks kevadeks!

Röstsaiad või bruschettad või crostinid või kuidasiganes neid nimetada, igatahes võivad need hiiglama maitsvad olla! Ja mänguruumi jagub samuti lõputult! Seekordsest postitusest leiad kolm maitsvat röstika retsepti, mis on meie pere lemmikuteks! Meile meeldib kõige rohkem, kui need on tehtud kasutades värsket tumedat ciabattat, aga igaüks võib saia/leiva oma maitse järgi valida! Millised variandid on teie pere hitid? 

***

Röstikas mandlivõi ja banaaniga

toast banana-

Mõnus hommikusöök või tõeline power-snäkk või miks mitte ka pisike maiuspala, kui magusaisu kallale tuleb!

Vaja läheb:
*röstitud meelepärast saia/leiba
*mandlivõid (või proovi hoopis sarapuupähklivõi või makadaamiavõiga)
*banaani
*röstitud kookoslaaste
*mett või agaavisiirupit

Tee nii: rösti sai. Rösti kuumal kuival pannil ka kookoslaastud. Määri saiale pähklivõid, kata see banaaniviiludega, puista peale röstitud kookoslaaste ja nirista üle mee või agaavisiirupiga!

***

Röstikas avokaado ja unagiga

toast avo-

Jälle ideaalne hommikusöögiks! Või kiireks lõunasöögiks! Avokaadosõpradele, kes sooviks uusi maitsenüansse – Jaapanist pärit unagi kaste koos seesamiseemnetega lisab röstikale mõnusat aasiapärast mekki!

Vaja läheb:
*röstitud meelepärast saia/leiba
*küüsaluku
*avokaadot
*unagi kastet
*seesamiseemneid või gomasio soola
*
pisut värskelt veskist jahvatatud tšillihelveste ja küüslaugu segu

Tee nii: rösti sai, hõõru saia kooritud küüslauguküünega. Viiluta avokaado ja tõsta saiale. Nirista peale unagi kastet ja puista üle seesamiseemnete või gomasio soolaga, jahvata juurde suts tšilli-küüslaug segu veskist. 

***

Röstikas meloni ja singiga

toast serrano-

Hõrgutis kõigi Vahemere köögi austajatele – kui leiad tõeliselt magusa meloni ja saad tõeliselt maitsvat vinnutatud sinki, siis peab neile purustama vaid parimat pipart! See on nüüd see koht, kus pipar särada saab!

Vaja läheb:
*röstitud meelepärast saia/leiba
*magusat melonit
*prosciutto või serrano sinki
*värskelt purustatud head musta pipart, näiteks Penja pipart või Tellicherryt

Tee nii: rösti sai, viiluta melon. Tõsta saiale melon, sellele sink ja purusta peale head pipart!

 

Kiireid ja maitsvaid elamusi soovides,

allkiri

juta ring 

PS! Facebookis jälgib meid juba üle 23 700 toidusõbra. Tule ka: Umamipood.

PS! Jälgi igat Umami maitsvat sammu ka Instagramis!

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

logo